Promo banner

A+ A A-

FANATIZAM NEMA MJESTA U SANDŽAKU

zastava_zelena     Sandžački muftija Muamer Zukorlić kaže da je jaka Islamska zajednica garant protiv ekstremizma koji se čini u ime islama.

     Nakon razgovora sa delegacijom State departmenta, koju je predvodio zamjenik američkog ambasadora u Srbiji Rod Moore, sandžački muftija je rekao da su se diplomate interesovale za situaciju u Sandžaku nakon otkrivanja kampa za terorističku obuku vehabija u opštini Sjenica.

     Zukorlić je rekao da je uvjeren da mentalitet ljudi u Sandžaku i pripadnika Islamske zajednice nije podložan prihvatanju ideja koje su u suštini strane islamu, a koje predstavljaju "svojevrsnu bolest nastalu na lošem imunitetu i lošem ambijentu".

     "Saglasili smo se da je ovo prostor prožet različitostima gdje ne može biti dobro jednima a loše drugima, već ili dobro svima ili loše svima", rekao je Zukorlić.

     On smatra da proces demokratizacije u Sandžaku napreduje, ali da je potrebno da se mnogo uradi na podizanju političke svjesti i jačanju civilnog sektora i podsticanju nezavisnih intelektualaca koji treba da budu korektiv društva.

(http://www.24sata.info/index)