A+ A A-

RADNO - KONSULTATIVNI SASTANAK SA AKADEMSKIM STRUČNJACIMA

     Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić održao je jučer radno - konsultativni sastanak sa istaknutim akademskim stručnjacima iz oblasti prava i društvenih nauka kojem su također prisustvovali reis ul- ulema dr. Mustafa efendija Cerić, gosp. Sulejman Tihić i dr. Zlatko Lagumdžija.

     Glavna tema ovog sastanka ticala se presude Međunarodnog suda pravde u slučaju tužbe Bosne i Hercegovine za genocid, a također su razmatrane i druge teme od važnosti za društveno-političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

     Sastanku su također prisustvovali prof. dr. Ibrahim Festić, prof. dr. Muhamed Filipović, prof. dr. Ćazim Sadiković, prof. dr. Sakib Softić, prof. dr. Kasim Trnka i gosp. Adil Zulfikarpašić.

     Učesnici sastanka razmatrali su raspoložive pravne i druge korake koji su neophodni za davanje punog efekta presudi Međunarodnog suda pravde, te su se složili da će ovakav vid saradnje nastaviti u kratkom roku i u redovnim intervalima, te u proširenom sastavu - sopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

silajdzic_sastanak (Custom)