Logo

MUSLIMANI NE MOGU OČEKIVATI DA ĆE NJIHOVI ŽIVOTI BITI ŠTIĆENI KAO ŽIVOTI DRUGIH GRAĐANA U EVROPI

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa
resid_hafizovic_big     Profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Rešid Hafizović komentarišući presudu koju je Međunarodni sud pravde u Haagu izrekao u tužbi BiH protiv SCG za genocid, rekao je da ga presuda i nije iznenadila te da je ona političke naravi, jer je Sud u Haagu bio pod velikim političkim pritiscima centara moći.

     Po mišljenju profesora Hafizovića, ni naš tim se i nije previše potrudio da prostre relevantne dokaze za najznačajnije optužbe, tj. za optužbe genocida.
     Kako ističe Hafizović i pored ovakve presude za njega ljudi u Srbiji i Crnoj Gori nemaju ništa manje krvave ruke od onih iz Republike Srpske.
     "Presuda je u svakom slučaju nepravedna, ali ova presuda je isto tako pokazala i sve naše slabosti. Za mene lično, kao muslimana-Bošnjaka ova presuda je očigledan primjer da muslimani, iako su autohtoni Evropljani, ne mogu ubuduće očekivati da će njihovi životi i njihova imovina biti štićeni u toj Evropi, kao što će biti štićena imovima i životi drugih građana Evrope", rekao je u izjavi za FENU prof. dr Rešid Hafizović , uz komentar da se on u takvoj Evropi osjeća kao građanin drugog reda.
     Kada je riječ o činjenici da je u Srebrenici kako je rečeno tokom čitanja presude počinjen genocid, Hafizović ističe da ovaj zločin obzirom na njegov obim i nije mogao biti negiran.

(Fena)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.