Promo banner

A+ A A-

Islamska zajednica u BiH: Opasnost od COVID-19 nije prošla, potreban oprez

rijaset 1

- Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini još jednom podsjeća sve svoje članove i pripadnike, ali i sve građane, da prema mišljenju nadležnih stručnih i državnih organa još uvijek nije prošla opasnost od pandemije koronavirusa, te da je u tom smislu i pored liberalizacije mjera potreban dodatni oprez, saopćeno je danas iz Ured za odnose s javnošću Rijaset IZ u BiH.

- Zato se vjernici pozivaju da se ne samo u džamijskim prostorijama nego i u drugim zatvorenim prostorijama pridržavaju važećih mjera fizičke distance i samozaštite, stoji u današnjem saopćenju.

Kako se dalje navodi, postepeni povratak života u normalne tokove ne smije biti doveden u pitanje neodgovornim odnosom i preranim popuštanjem samokontrole.

- Ovo će biti duga borba i svi smo kao vjernici, ali i kao građani, obavezni pokazati odgovornost za vlastite živote ali i živote drugih, ističu iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta.

U saopćenju se također imami i džematski odbori još jednom podsjećaju na obavezu provođenja važećih mjera koje je donio reisu-l-ulema i Rijaset IZ u BiH.