A+ A A-

Podjela ramazanskih paketa za građane širom BiH

  • 0101

Konvoj sa 1.000 ramazanskih paketa u vrijednosti blizu 100.000 KM, za građane širom BiH, krenuo je danas iz Sarajeva, a ovu tradicionalnu akciju organizuju već šestu godinu zaredom Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Bosna Bank International (BBI).

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim Malanović naglasio je da su s obzirom na aktuelnu pandemiju uzrokovanu koronavirusa ove godine organizirali podjelu za sva muftijstva.

Posebno je istakao da će najveći dio paketa biti podijeljen povratničkim porodicama, ljudima kojima je pomoć najpotrebnija i da se nada da će uz ovu pomoć ljepše dočekati Bajram.

- U ovom vremenu pandemije koronavirusa, ali i u vremenu ramazana, mi im trebamo poslati poruku da nisu sami i na taj način ih ohrabriti, jer je njima pomoć najpotrebnija - rekao je Malanović, dodajući da povratnici nemaju zaposlenje i da žive uglavnom od pomoći svojih najbližih, različitih organizacija i države.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI Muamer Salkić izrazio je veliko zadovoljstvo što i ove godine nastavljaju ramazansku tradiciju zajedno s Rijasetom IZ u BiH i unose radost u porodice širom BiH.

- S obzirom na stanje kroz koje prolazi cijelo društvo od nas zahtjeva kako pojedinačno tako i institucionalno maksimalan trud i suosjećanje, kako bi što lakše i bezbolnije prevazišli ove izazove. BBI banka je to uradila mnogo puta, a to i sada potvrđuje - poručio je Salkić.

Planirano je da paketi budu podijeljeni građanima na području gradova Tuzla, Goražde, Banja Luka, Bihać, Travnik, Zenica, Mostar i Sarajevo.

(Preporod.info)