Promo banner

A+ A A-

IV međunarodno takmičenje u hifzu Časnog Kur`ana (VIDEO)

U Kulturnom centru Kralj Fahd u Sarajevu danas je svečano otvoreno "IV međunarodno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana", koje se održava pod pokroviteljstvom vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića.

  • 0101

Na ovom takmičenju učestvovaće 27 takmičara, a takmičenje će biti održano u tri kategorije:

I – Hifz cijelog Kur'ana;

II – Hifz 20 džuzeva;

III – Hifz 10 džuzeva;

Takmičare u svim kategorijama pratiće i ocjenjivati stručna komisija u sastavu kurra hafiz prof. dr. Dževad Šošić, kao predsjednik, te dr. hafiz Mensur ef. Malkić, mr. kurra hafiz Aziz ef. Alili i mr. hfz. Abdulaziz Drkić, kao članovi komisije.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović svečano je otvorio takmičenje uz poruku da ga izuzetno raduje da se mladi ljudi zanimaju za učenje i izučavanje Božije riječi i da je to tako obećavajuće u vrijeme u kojem buka skoro potpuno dominira našim životima.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani bin Abdullah Mominah istakao je da ovo prvo takmičenje međunarodnog karaktera koje obuhvata balkanske zemlje i koje se održava u BiH.

Ovo takmičenje, koje je organizovao Rijaset Islamske zajednice u saradnji sa Kulturnim centrom "Kralj Fahd" Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, biće završeno u nedjelju, 20. oktobra poslije ikindije namaza, kada će biti proglašeni pobjednici u svim kategorijama, a učesnici dobiti diplome i vrijedne nagrade.