Logo

Prof. dr. Enes Kujundžić boravio u posjeti Medžlisu IZ-e Srebrenik

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Danas, 27.8.2015. godine (četvrtak) prof. dr. Enes Kujundžić je boravio u posjeti Medžlisu IZ-e Srebrenik. U pratnji mr. Fikreti Jašić, šefa JU „Narodna biblioteka“ Srebrenik, obišli su prostorije Medžlisa, te razgovarali sa predstavnicima Medžlisa IZ-e Srebrenik predsjednikom mr. Abdulloh Arifovićem i mr. Damirom ef. Babajić.

28 08 2015 kujundžić posjeta

Predsjednik Medžlisa Abdullah je upoznao prof. Kujundžića o planovima Medžlisa na polju osnivanja specijalne biblioteke Medžlisa IZ-e Srebrenik, te o aktivnostima koje su sprovedene na ovom polju do danas, kao i one koje se planiraju sprovesti.

Prof. Kujundžić je iskazao svoju zahvalnost predstavnicima Medžlisa na ovom hairli projektu i na spremnosti da osnuju biblioteku, za koju kaže da je neophodna institucija svakom džematu. „Kada sam u Preporodu pročitao naslov da su predstavnici Medžlisa Srebrenik posjetili JU „Narodna biblioteka“ Srebrenik i da Medžlis u skoroj budućnosti planira pokrenuti projekat biblioteke islamske zajednice u Srebreniku, odlučio sam se da kontaktiram predstavnike Medžlisa i da ponudim svoju pomoć. Razlog moje današnje posjete jeste osnivanje te biblioteke, da dam svoj doprinos tom hairli projektu“-kazao je prof. Kujundžić.

On je, također, stava da je neophodno ostvarivati saradnju sa svim institucijama koje daju svoju podršku islamskoj zajednici, a posebno na polju nauke, knjige, znanja, osnivanja biblioteka. Naglasio je da će biti na usluzi svakom ko bude koračao cilju koji se zove biblioteka.

Fikreta je, također, iskazala svoju zahvalnost na posjeti prof. Kujundžiću, te kazala da je ponudila svaki vid pomoći ovom hairli djelu. Ona je iskazala spremnost za saradnju sa svim institucijama a posebno sa islamskom zajednicom, za koju kaže da je, kako je počela raditi u biblioteci, imala najbolji odnos i razumijevanje. „Kada su nas posjetili ova dva mlada magistra, Abdullah i Damir, razgovarali smo o međusobnoj saradnji ove dvije institucije, te o planovima i projektima koje će ako Bog da uslijediti u budućnosti, pa i o osnivanju specijalne islamske biblioteke Medžlisa Srebrenik“.

Molimo Allaha da nas ojača, poboljša saradnju među muslimanima i učvrsti naše međuljudske i međukomšijske odnose, te da pomogne da ovo hairli djelo u što skorijoj budućnosti ugleda svjetlo dana. Amin!

D.B. 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.