A+ A A-

Tešanj: Zajednički iftar za privrednike

Dana 02.08.2013. godine, u prelijepom ambijentu ljetne bašte restorana "Ukus" u Tešnju, Udruženje privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj, organizovalo je tradicionalni iftar za tešanjske privrednike.

ift-priv-tesanj-08-2013-1

Navedenom iftaru prisutni su bili i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj gosp. Zehrudin Kruško, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, te rukovodioci iz Rijaseta IZ-e u BiH i to rukovodilac Ureda za zekat mr. Elnur Salihović, rukovodilac Službe za odnose s javnošću mr. Ekrem Tucaković i rukovodilac Pravne službe Mensur Karadža.

Pored navedenih gostiju i privrednika, iftaru je prisustvovao i načelnik općine Tešanj gosp. mr. Suad Huskić, te mnogi drugi gosti iz kulturnog i javnog života općine Tešanj.

Nakon iftara prisutnim privrednicima se obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, prilikom čega se u ime Medžlisa IZ-e Tešanj Udruženju privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj na čelu sa gosp. Mensurom Krdžalićem, zahvalio na organizovanju tradicionalnog iftara za tešanjske privrednike, te prilikom čega je između ostalog istakao da je zahvaljujući upravo njihovom znanju i kreativnošću na području općine Tešanj zbrinuto preko 9.000 radnika i njihovih porodica.

Prisutnim privrednicima obratio se i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, prilikom čega se zahvalio organizatoru na organizovanju iftara, te prilikom čega je prisutnim govorio o važnosti ramazana i značaju predstojeće mubarek noći Lejletu-l-kadr. Isto tako, muftija zenički je između ostalog istakao važnost pravilnog stjecanja i trošenje kapitala, te slijeđenja pravog puta na ovome svijetu.

Nakon iftara, rukovodilac Ureda za zekat mr. Elnur Salihović posjetio je džemat MIljanovci, a rukovodilac Službe za odnose s javnošću mr. Ekrem Tucaković posjetio je džemat Jelah, prilikom čega su iskoristili priliku da prije i poslije teravih-namaza prisutne džematlije počaste prigodnim vazu-nasihatom.

(www.miztesanj.ba)