Logo

Islamski kulturni centar Grac organizovao „Dan otvorenih vrata“

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

U nedjelju, 26.05.2013. godine Islamski Kulturni Centar Grac organizovao je dan otvorenih vrata i džematsko druženje na vakufskoj zemlji. Preko 200 prisutnih moglo je uživati u prezentaciji aktiviteta ovog džemata, izvedbi ilahija dječijeg hora Fidews, turnirima u stonom tenisu i šahu, kao i specijalitetima bosanske kuhinje. Da sve protekne na zavidnom nivou potrudili su se brojni volonteri ovog džemata.

dov-grac-05-2013-1

I državna televizija ORF i drugi mediji su najavila ovu lijepu manifestaciju i pozvali da se dođe i pobliže iz prve ruke upozna sa projektom. (http://steiermark.orf.at/news/stories/2585866/)

Također su istakli da gradnja prve džamije u Gracu ide po plan i da su podrumske prostorije već gotove, a da se gradnja finansira preko dobrovoljnih priloga vakifa. Posebno važnim ističu i činjenicu da je finansiranje potpuno transparentno i da lista vakifa koji su uplatili 500 Eura i više se nalazi na prostorijama džemata i dostupna je svakom zainteresovanom da je vidi.

Inače, Islamski Kulturni Centar Grac organizuje redovna mjesečna džematska druženja, na kojima bude prisutno preko 200 osoba, koje se druže u ime Allaha, ibadete, upražnjavaju sportske aktivnosti i uživaju u kulinarskim specijalitetima. Ova druženja jačaju džemat, i do sada su se pokazala kao pun pogodak.

E.S.

  • 0101

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.