A+ A A-

Prijem za najbolje muallime Muftiluka zeničkog

U ponedjeljak, 08. aprila 2013. godine, u Uredu muftije zeničkog, održan je prijem za najbolje muallime na području medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog za 2011/12. mektebsku godinu.

mu-ze-vjer-prij-04-2013-1

Prijem koji je upriličio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović organiziran je u čast sljedećih muallima: Sakib ef. Grabus, Medžlis IZ Zenica, Ramo ef. Hodžić, Medžlis IZ Žepče, hfz. Mustafa ef. Efendić, Medžlis IZ Zavidovići, Amira Talić, Medžlis IZ Maglaj, Hajrudin ef. Delić, Medžlis IZ Tešanj, Suad ef. Alihodžić, Medžlis IZ Doboj i Sifet ef. Hadžić, Medžlis IZ Teslić.

Prijemu za najbolje muallime Muftiluka zeničkog prisustvovali su i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Zavidovići i Žepče Sulejman ef. Efendić i Izet ef. Efendić.

Muftija zenički, između ostaloga, kazao je: „Hvala vam što odgovorno izvršavate svoje dužnosti. Čestitam vam na postignutim rezultatima. Za nas u Islamskoj zajednici mekteb je najvažniji posao imama, u njemu se uče tridest i tri islamska šarta, u njemu se odgajaju buduće generacije koje će nositi izazove i teret džemata i zajednice. Poštovani muallimi, budite ponosni na svoje rezultate, velika je čast biti najbolji muallim u svome Medžlisu. Činim dovu Uzvišenom Allahu, dž. š., da vam podari lijepo zdravlje, vama i vašoj porodici i da još bude ovakvih uspjeha u vašem životu.“

Prijem za najbolje muallime završen je dodjelom priznanja, nagrada i knjiga.

  • 0101