Logo

Druženje Bošnjakinja u Čikagu

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Ženska grupa Selam, koja djeluje pri Američkom Islamskom centru Bošnjaka u Čikagu je 10. februara, 2013. organizovala druženje i patlak večeru čija je posjećenost, kao i obično, bila na zavidnom nivou.

druz-bos-cik-02-2013-1

Nakon obavljenog ikindije-namaza u prelijepom mesdžidu  tek otvorenog turskog centra, koji nam je za ovu priliku ustupio i svoju banket salu čiji neobični enterijer zaustavlja dah, održano je predavanje i zajedničko druženje uz bogatu večeru.

Druženje je započelo učenjem dove i fatihe kojom su se članice sjetile svih dragih majki, sestara i prijateljica koje Božijom voljom nisu više među živim. Gošća predavač je bila dr. Lejla Delić-Ovčina, profesor na  The Chicago of Professional Psychology, koja je govorila na temu bullying (nasilno ponašanje). Dr. Ovčina je prisutne vrlo studiozno upoznala sa definicijom i vrstama bullyinga, razlozima zbog kojih su osobe spremne na bullying, strategijom prevencije, navodeći interesantne statističke reference. Uz kafu, kolače i opušteni razgovor o temi, koja je u američkim krugovima gotovo u središtu pažnje svih onih koji se bave odgojem djece i omladine,  održan je još jedan uspješan program ženske grupe Selam.

N.A.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.