Logo

U četvrtak dženaza Muhamed ef. Salkiću

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

muhamed-salkic-i-2aDženaza namaz Muhamed ef. Salkiću bit će klanjana u četvrtak, 17. januara 2013. godine nakon ikindije namaza u haremu Gazi Husrev-begove džamije. Nakon klanjanja dženaze namaz, ukop će se obaviti u haremu Ćurčića džamije u Sarajevu.

Muhamed ef. Salkić, generalni sekretar Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, preselio je na Ahiret u ponedjeljak, 14. 01. 2013. godine u 64. godini života. Muhamed ef. je svoj životni vijek proveo vjerno služeći Islamskoj zajednici ostavivši neizbrisiv trag u njenom radu i razvoju.

Preseljenje na Ahiret Muhameda ef. Salkića istinski je ožalostilo njegovu porodicu, prijatelje i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, kojoj je nesebično i do posljednjeg daha služio. Krasila ga je otvorenost i vedrina duha, posvećenost interesima Islamske zajednice, principijelnost u primjeni normativnih akata i spremnost da uloži sve napore kako bi se uvijek postigla najbolja rješenja u interesu muslimana i Islamske zajednice. Kao generalni sekretar Rijaseta, Muhamed ef. Salkić dao je nemjerljiv doprinos razvoju Islamske zajednice i bio je aktivni kreator svih bitnih procesa i projekata koje je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini vodio u posljednja dva desetljeća.

Muhamed ef. Salkić je rođen u Izbodu,  Breza, 1949. godine. Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu je završio 1969. godine, nakon čega je radio kao imam u Kazanfer-begovoj džamiji u Višegradu, potom kao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Višegrad. Nakon završenog Pravnog fakulteta obavljao je dužnost sekretara Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, zatim je bio rukovodilac Pravne službe u Starješinstvu Islamske zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, sekretar Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a od oktobra 1994. godine do svoje smrti obavljao je dužnost generalnog sekretara Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.