A+ A A-

Ured za društvenu brigu: Pomoć JU „Dom za stara lica“ u Zenici i socijalno-ugroženim na području Mufitjstva banjalučkog

02 04 2020 02 ured posjeta 1

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu u posjeti Muftijstvu banjalučkom

U srijedu, 01. jula 2020. godine rukovodilac Ureda za društvenu brigu posjetio je Muftijstvo banjalučko.

U službenoj posjeti rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović, razgovarao je sa muftijom Nusret ef. Abdibegovićem o projektima Ureda i saradnji sa ovim Muftijstvom, te načinima pomoći socijalno ugroženim kategorijama.

02 07 2020 02 ured posjeta 2

Prilikom posjete Rukovodilac Ureda obišao je biblioteku „Mehmed ef. Zahirović“ koja je u fazi formiranja i kojoj je potrebna pomoć u popunjavanju bibliotečkog fonda.

Pomoć JU „Dom za stara lica“ u Zenici

02 07 2020 02 ured posjeta 3

U utorak, 30. juna 2020. godine, Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice posjetio je Kemal ef. Efendić, direktor JU „Dom za stara lica“ Zenica i tom prilikom uručio zahvalnicu za kontinuiranu pomoć i podršku Islamske zajednice – Ureda za društvenu brigu.

Prilikom posjete razgovaralo se i o trenutnoj situaciji i nastavku pružanja pomoći Ureda ovoj Ustanovi koja broji 77 korisnika i radi u punom kapacitetu.

„Obzirom da se radi o ustanovi koja se brine o starijim osobama, Ured je pomagao u više navrata kroz različite donacije. Namjera nam je i dalje pružati podršku, a u okviru naših mogućnosti“, istakao je Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda.

Direktor JU „Dom za stara i iznemogla lica“ u Zenici zahvalio se Rijasetu Islamske zajednice na saradnji i dodijeljenoj pomoći koja se realizuje putem Ureda za društvenu brigu.