A+ A A-

Sarajevo: Sastanak sa koordinatorima za saradnju sa nevladinim organizacijama

10 06 2020 03 koordinatori

U Rijasetu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je održan sastanak predstavnika Uprave za vanjske poslove sa koordinatorima za saradnju sa nevladinim sektorom iz muftijstava, na kojem su prezentirani izvještaji o realiziranim aktivnostima u protekloj godini.

Tokom sastanka bilo je riječi o aktivnostima koje su koordinatori realizirali sa nevladinim organizacijama za vrijeme pandemije, kao što su nabavke maski, vizira, podjele paketa ugroženima i druge aktivnosti koje su realizirane na terenu.

Razgovaralo se i o izazovima s kojima se susreću naši koordinatori na terenu kada su u pitanju aktivnosti nevladinih organizacija.

Također, na sastanku je razgovarano o planovima i aktivnostima koordinatora za drugu polovinu godine kada su planirane zajedničke aktivnosti na terenu sa Upravom za vanjske poslove i dijasporu.

Na samom početku sastanka koordinatorima se obratio direktor Uprave Razim Čolić i tom prilikom zahvalio svima za aktivnosti koje su poduzeli tokom pandemije i na činjenici da su pokazali kako se u ovakvim vanrednim okolnostima može i  treba uložiti dodatne napore i djelovati u skladu sa situacijom.

Sastankom je koordinirala stručna saradnica u Upravi Medina Mehmedović Mulalić.

(Preporod.info)