A+ A A-

Ured za društvenu brigu: Izdvojena pomoć iz Fonda Bejtu-l-mal Međunarodnom forumu solidarnosti – emmaus za potrebe aktivnosti oko pomoći migrantima

ured za drustvenu brigu logoUred za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH izvršio je uplatu novčane pomoći iz Fonda Bejtu-l-mal „Međunarodnom forumu solidarnosti – Emmaus“ u iznosu od 5.000,00 KM za pružanje medicinskih usluga migrantima na području Unsko-sanskog kantona.

Obzirom da je MFS – EMAUS prepoznatljiv po interventnom djelovanju u kriznim situacijama, Rijaset Islamske zajednice u BiH odlučio je da odobri određena sredstva za ovu namjenu.

Takođe, imajući u vidu dosadašnju saradnju i podršku koju je Rijaset Islamske zajednice pružao aktivnostima koje provodi MFS -Emaus a koje se realizuju preko Ureda za društvenu brigu, izdvojena su pomenuta sredstva za novonastalu situaciju.

Navedeni novčani iznos izdvojen iz Fonda Bejtu-l-mal, namijenjen je za potrebe Doma zdravlja Velika Kladuša na čijem je području uspostavljena saradnja i provodi se niz aktivnosti po pitanju migranata.

E.B.