A+ A A-

U Banjoj Luci održan seminar “Program prevencije ovisnosti”

02 04 2018 04 seminar banjaluka

U subotu, 31. marta 2018. godine, u Gazanferiji džamiji u Banja Luci održan je seminar pod nazivom “Program prevencije ovisnosti” za vjeroučitelje Muftijstva banjalučkog. Domaćin seminara je bilo Muftijstvo banjalučko dok su organizatori Ured za društvenu brigu Rijaseta Iz-e u BiH u suradnji sa organizacijama IHH i EKC-Istanbul.

Seminar je otvorio rukovodilac Ureda, Hamed Efendić, gdje je poselamio prisutne, zahvalio se na odzivu i istakao važnost same prevencije ovisnosti kod najmlađih kategorija našeg društva.

Prisutnima se također obratio i muftija banjalučki dr. Osman Kozlić, koji se također zahvalio svima na dolasku i izrazio zadovoljstvo jednim ovakvim seminarom koji će dati polaznu tačku vjeroučiteljima za borbu protiv ovisnosti.

Izlaganjem na seminaru prisutnima su se obratili mr. Emina Bešlija sa temom “Značaj prevencije ovisnosti za širu društvenu zajednice”, prof.dr. Redžo Čaušević sa temom “Uloga i značaj psihologije u prevenciji ovisnosti”, te dr. Nezir Halilović sa temom “Doprinos Islamske vjeronauke procesu prevencije u BH društvu”. Moderator seminara bila je Amela Brdar.