Promo banner

A+ A A-

Seminari Ureda za društvenu brigu

Ured za društvenu brigu u sklopu svojih redovnih aktivnosti, a na inicijativu Reisu-l-uleme, izradio je i realizira projekat „ Program prevencije ovisnosti“ , čiju realizaciju u potpunosti finansira humanitarna organizacija IHH-a iz Istanbula.

10 10 2017 03 seminar ured za drustvenu brigu 1

Riječ je o edukativnim seminarima za vjeroučitelje/ce, imame i koordinatore pri Muftijstvima.

Prvi edukativni seminar održan je na području Muftijstva sarajevskog u prostorijama Gazi Husrev – begove biblioteke, u maju tekuće godine.

Cilj ove edukacije je da se vjeroučiteljima/cama, imamima i koordinatorima  skrene pažnja na sve aspekte ovisnosti prisutne u našem društvu i načine preventivnog djelovanja u cilju suzbijanja ove socijalne devijacije.

 Drugi edukativni seminar, održan je juče na području Muftijstva Goraždanskog u prostrijama Islamsko – kulturnog centra, čime je i nastavljena realizacija projekta.

Na jučerašnjem seminaru  riječi dobrodošlice ispred Muftijstva uputio je  Rasim ef. Džafić, glavni imam Medžlisa IZ-e Goražde.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu, Hamed ef. Efendić, uz uvodno izlaganje i otvaranje  seminara, posebne izraze dobrodošlice uputio je gostima iz Odgojno-obrazovnih institucija i Pedagoškog zavoda Bosansko – podrinjskog kantona te predstavnicima gradske Uprave, koji su svojim prisustvom dali podršku ovom važnom projektu.

10 10 2017 03 seminar ured za drustvenu brigu

Za ciljne grupe, izlaganja na određene teme  održali su: prof.dr. Redžo Čaušević, Doc.dr. Nezir Halilović i mr. Emina Bešlija.

Moderator seminara bila je prof. Adna Kovačević – Zulić.

Planirano je da se  u narednom periodu realizacija projekta nastavi na području preostalih Muftijstava uz podjelu promotivnog materijala o štetnosti i posljedicama ovisnosti i provedene ankete, popunjavanjem anketnog upitnika namijenjenog učesnicima seminara.

E.B.