Logo

Prijem za sabornike sa područja Muftiluka zeničkog

  • Published in
  • Kategorija: Sabor
  • Štampa

 

U utorak, 27. januara 2015. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tešanj upriličio je prijem za sabornike sa područja Muftiluka zeničkog, koji su izabrani na proteklim izborima u Islamskoj zajednici. Prijem je organiziran u čast sljedećih sabornika: mr. Edin Beganović iz Zenice, dr. Ahmed Ćerim iz Zenice, Sulejman ef. Efendić iz Zavidovića, mr. Mirsad Hasanić iz Maglaja, mr. Suad Huskić iz Tešnja, Damir Šišić iz Doboja i Džafer ef. Gračić iz Teslića. Prijemu su prisustvovali i glavni imami medžlisa IZ Tešanj, Zenica i Doboj mr. Fuad ef. Omerbašić, mr. Jakub ef. Salkica i mr. Bajro ef. Džafić, te predsjednik IO MIZ Tešanj gosp. Zehrudin Kruško.

Muftija zenički u svojoj besjedi, između ostaloga, čestitao je sabornicima na izboru, zaželio im uspjeh u radu, te posebno skrenuo pažnju na važnost jačanja jedinstva, međusobnog poštovanja i odgovornosti prema emanetu koji im je povjeren izborom u najviši predstavnički i zakonodavni organ Islamske zajednice.

Nakon što su sabornicima uručena rješenja o verifikaciji i po jedan primjerak Mushafa i Ustava IZ u BiH, druženje je nastavljeno uz svečani ručak.

Istog dana, muftija zenički posjetio je preduzeće ''Koteks'' Tešanj, gdje se susreo sa vlasnikom i direktorom h. Muharemom Sejdićem, kao i džemat Miljanovci Novi, gdje je posjetio h. Muharema Krušku.

  • 0101

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.