Promo banner

A+ A A-

Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva zeničkog

09 06 2020 01 sjednica zenica

U ponedjeljak 8. juna 2020. godine u Doboju je održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrana je informacija o ramazanskim aktivnostima i akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, razmatrana su pitanja u vezi sa mektebskom nastavom i Islamskom vjeronaukom, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni sadržajem i obimom ramazanskih aktivnosti koje su na području Muftiluka zeničkog realizirane u skladu sa okolnostima koje su posljedica mjera uvedenih zbog pandemije korona virusa.

Posebna zahvalnost iskazana je muslimanima na  svijesti i odgovornosti prema Islamskoj zajednici, koja se manifestirala i kroz uspješno realiziranu akciju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra u Bejtu-l-mal, u kojoj je prikupljeno više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

Također, na sjednici je usvojen Kodeks odijevanja imama.