A+ A A-

Muftija Fazlović primio premijera Tuzlanskog kantona i njegove saradnike

20 04 2020 02 muftija susret

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 17. aprila 2020. godine premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumović, komandanta Kriznog štaba TK ministra Mustafu Šakića i ministricu zdravstva TK Dajanu Čolić.

Tokom ovog susreta gosti su informirali muftiju Fazlovića o stanju u vezi pandemije virusa COVID 19 na području Tuzlanskog kantona. Iskazana je zahvalnost muftiji Fazlovići na podršci tokom ovog vanrednog stanja, kao i zahvalnost Islamskoj zajednici na svim mjerama koje su poduzete s ciljem sprječavanja širenja pandemije. Razgovarano je i o mogućim načinima organizacije vjerskog života u ovim vanrednim okolnostima, posebno tokom mjeseca ramazana.

Muftija Fazlović se zahvalio nadležnim institucijama Tuzlanskog kantona na svim naporima koji se poduzimaju kako bi se prevazišle poteškoće koje je sa sobom donijela trenutna situacija. Posebno je istakao važnost i ulogu ljekara i zdravstvenih radnika koji danonoćno brinu o zaštiti ljudskog zdravlja, i svih onih koji u ovim vanrednim okolnostima brinu o egzistenciji i sigurnosti ljudi, te im je muftija Fazlović iskazao veliku zahvalnost.

Ovom prijemu prisustvovali su direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić.