A+ A A-

Muftija Dizdarević u Zenici, Doboju, Tesliću i Tešnju: „Islamska zajednica će naći odgovor na nove izazove”

  • 0101

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević jučer je i danas u okviru redovnih aktivnosti posjetio medžlise Islamske zajednice Zenica, Doboj, Teslić i Tešanj, gdje se susreo sa glavnim imamima i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa.

Na sastancima sa glavnim imamima i predsjednicima medžlisa razgovarano je o realiziranju vjerskog života na području medžlisa u vanrednim okolnostima nastalim kao posljedica pandemije korona virusa, o poteškoćama s kojima se susreću u radu, kao i drugim pitanjima iz djelokruga rada medžlisa.

Muftija Dizdarević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su imami i džematlije na području Muftiluka zeničkog iskazali visok stupanj odgovornosti izvršavajući odredbe Instrukcije Reisu-l-uleme za postupanje u okolnostima vanrednog stanja proglašenog zbog pandemije korona virusa, kao i upute nadležnih državnih organa.

Također, muftija je poručio da će strukture i uposlenici Islamske zajednice biti, kao i uvijek, na hizmetu svojoj zajednici, te „da ćemo zajedničkim snagama naći odgovor na nove izazove“.

Medžlisima Islamske zajednice uručena je zaštitna oprema koju je obezbijedio Rijaset Islamske zajednice u BiH.