Logo

8. april „Dan Roma“: Paketi za romske porodice u Jajcu

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

  • 0101

Medžlis IZ Jajce u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pripremio je pakete za sve 63 porodice Roma koje žive u naselju Skela, općina Jajce. Ured za društvenu brigu IZ u BiH na zahtjev Medžlisa IZ Jajce obezbijedio je poklon-bon u vrijednosti od 50 KM za svaku porodicu.

Medžlis IZ Jajce zahvalio se ovom prilikom direktoru Harunu Majdancu i uposlenicima Binga u Jajcu koji su pokazali susretljivost u realizaciji ovog projekta. Također su se zahvalili Fikret ef. Meštrovcu, imamu džemata Kuprešani, kojem pripada i Skela, učiteljici Rifeti Turanović, medijatorici ispred romske zajednice Edini Ramić i Mehmedu Mašiću na uspješno realizovanom projektu. U saopćenju Medžlisa zahvalili su se i inspektoru Mevludinu Skiljanu i policiji koja je propratila podjelu paketa.

- Svi ljudi su braća i sestre jer su od jednog oca i majke, Adema i Have. Naša braća i sestre Romi koji žive na Skeli, ovih dana kao i mnogi drugi u svijetu, prolaze težak period. Oni danas nemaju mogućnost kretanja i privređivanja. U danima mjeseca šabana kada trebamo pojačati naše ibadete i dove, mi se odlučujemo uz to pojačati našu brigu i pomoć najpotrebnijima. U povodu noći koja pada sredinom mjeseca šabana kada se grijesi praštaju, Lejletu-l-berat, i Dana Roma 8. aprila, mi svoje dove i svoju pomoć usmjeravamo za našu braću i sestre Rome na Skeli, izjavio je ovom prilikom glavni imam Medžlisa IZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.