Promo banner

A+ A A-

Održana sjednica Muftijstva tuzlanskog

28 02 2020 03 sjednica tuzla

Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u srijedu, 26. februara 2020. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici su usvojeni Izvještaj o radu i Izvještaj o realizaciji Budžeta Muftijstva tuzlanskog za 2019. godinu. Razmatrani su izvještaji o radu i finansijski izvještaji u 2019. godinu, kao i plan budžeta za 2020. godinu, medžlisa i ustanova, te plan vjersko-prosvjetnih fondova medžlisa.

Usvojen je Program pružanja pomoći pravnim i fizičkim licima za 2020. godinu i Program stipendiranja za 2020. godinu, kao i Odluka o uvođenju Interne dostavne knjige u radu pisarnice Muftijstva tuzlanskog.

Prezentirane su informacije o saglasnosti Rijaseta na Poslovnik o radu savjeta Muftijstva tuzlanskog i informacija o radu popisnih komisija Muftijstva. Razmatrane su i informacije o realizaciji akcije Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli i akcije Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM, te je usvojen plana nove akcije.

Na sjednici su data mišljenja u postupcima tranformacije vakufa u Tuzli i Čeliću, te opravdanosti realizacije infrastrukturnih projekata: izgradnja džamije u Podgajevima MIZ Živinice, rekonstrukcija/izgradnja džamije u Donjim Humcima MIZ Čelić i izgradnja spomen obilježja u Nezuku MIZ Zvornik. Usvojena je odluka o izdvajanju sredstava za pomoć u rekonstrukciji i dogradnji mekteba u džematu Velino Selo, MIZ Čelić.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac, šef računovodstva Samir Buljubašić i sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.