Promo banner

A+ A A-

U Muftijstvu zeničkom potpisan Protokol o saradnji u izgradnji mesdžida u žepačkom naselju Begovina

14 10 2019 01 zenica ugovor

U četvrtak 10. oktobra 2019. godine u Muftijstvu zeničkom potpisan je Protokol o saradnjiizmeđu Medžlisa Islamske zajednice Žepče i Humanitarne organizacije Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sporazumom koji su potpisali muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, gosp. Mahmoud Aly, direktor Ureda Crvenog polumjeseca UAE za BiH i predsjednik IO MIZ Žepče gosp. Edin Šišić predviđena je saradnja u realizaciji projekta izgradnje mesdžida u žepačkom naselju Begovina.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer ef. Gračić, g-đa Selma Omerović, rukovodilac Odjela za projekte, gosp. Muhidin Planja, rukovodilac Odjela za jetime, prof. dr. Ahmed El-Sayed, nadzorni organ za realizaciju projekta i Edin Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva.

Muftija zenički zahvalio se direktoru gosp. Alyu na dosadašnjoj pomoći Crvenog polumjeseca UAE kroz različite projekte, izrazivši očekivanje da će ova humanitarna organizacija i ubuduće biti aktivna, posebno u razvojnim i humanitarnim projektima od zajedničkog interesa i u službi građana BiH.