A+ A A-

Održane sjednice Muftijstva banjalučkog i Muftijstva travničkog

Održana šesta redovna sjednica Muftijstva banjalučkog

U utorak, 24. septembra 2019. godine, sa početkom u 12,00 sati pod predsjedavanjem muftije banjalučkog Nusret-ef. Abdibegovića održana je šesta redovna sjednica Muftijstva banjalučkog.

26 09 2019 04 sjednica banja luka

Sjednici su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, Muris-ef. Spahić, i rukovodilac Službe za administrativne, pravne, finansijske i ekonomske poslove Muftijstva, Nermin Mujkanović. Na sjednici su razmatrane aktivnosti između dvije sjednice Muftijstva, usvojena je informacija o početku mektebske i vjeronaučne 2019./2020. godine u mektebima, osnovnim i srednjim školama. Razmatrana je informacija o provedenim kontrolama poslovanja Medžlisa, te ostala pitanja iz domena rada Muftijstva banjalučkog.

Održana sjednica Muftijstva travničkog

U utorak, 24. septembra 2019. godine održana je redovna sjednica Muftijstva travničkog. Sjednicom je predsjedavao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

26 09 2019 04 sjednica travnik

 Na sjednici su između ostalog tretirane sljedeće teme: analiza akcije klanja kurbana i prikupljanja kurbanskih kožicau, početak mektebske nastave, stručni seminari za imame i za muhaffize Škole Kur'ana Ebu Bekr es-Siddik, projekti Mreže mladih, imenovanje koordinatora Mreže mladih i NVO na nivou Muftijstva, informacija o aktuelnim izborima za Reisu-l-ulemu IZ-e u BiH, informacija o primjeni novog Pravilnika o radu medžlisa i džemata, informacija o reimenovanju glavnih imama Jajca, Viteza i Travnika te informacija o primjeni novog Pravilnika o vjeroučiteljima i procesu izdavanja saglasnosti.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva travničkog mr. Muhamed-ef. Pezić i Enver-ef. Mekić.