Logo

Muftija zenički primio direktora Gazi Husrev-begove medrese

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

29 11 2018 01 ghm posjeta zenica

U srijedu 28. novembra 2018. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu hfz. mr. Mensura Malkića i pomoćnika direktora za nastavu Halima Husića, prof.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i rukovodioci službi Muftijstva, razgovaralo se o saradnji Muftijstva zeničkog i Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, a s posebnim emocijama razgovarano je o periodu kada je u Zenici tokom ratnih 1993. i 1994. godine organizirano odjeljenje Gazi Husrev-begove medrese za učenike koji su se u tom trenutku zatekli na slobodnoj teritoriji u i oko Zenice, a zbog ratnih dejstava nisu mogli pohađati nastavu u Sarajevu.

Bila je ovo prilika da direktor Malkić muftiji zeničkom uruči zahvalnicu za nesebičnu pomoć i doprinos u radu odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese u Zenici tokom 1993./1994. godine i Monografiju „Gazi Husrev-begova medresa – 480 godina“.

Na kraju, muftija zenički zahvalio se direktoru Malkiću i pomoćniku direktora Husiću na posjeti i ukazanoj pažnji, ističući zadovoljstvo što je imao priliku dati doprinos da Gazi Husrev-begova medresa u najtežim trenucima za našu domovinu udovolji svojoj historijskoj zadaći u očuvanju vjere, naroda i Bosne i Hercegovine, što je obaveza i trajna misija ove institucije.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.