Logo

Muftija zenički i Muftija sarajevski posjetili premijera ZE-DO kantona

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

02 10 2018 03 muftija posjeta

U ponedjeljak 01. oktobra 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je muftiju sarajevskog prof. dr. Enes ef. Ljevakovića.

Nakon susreta u Uredu muftije, muftija zenički i muftija sarajevski posjetili su sjedište Vlade ZE-DO kantona, gdje su se susreli sa premijerom gosp. Miralemom Galijaševićem.

Povod posjete muftije zeničkog i muftije sarajevskog premijeru Galijaševiću bio je razgovor o realizaciji Ugovora o statusu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i aktivnostima u vezi sa nadzorom i praćenjem realiziranja nastave Islamske vjeronauke.

Muftija zenički i muftija sarajevski iskazali su zahvalnost premijeru na potpisu Ugovora o statusu Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici kao stalne članice Univerziteta u Zenici, koji je do sada djelovao kao pridružena članica ovog univerziteta. Ugovor su početkom augusta u sjedištu Vlade potpisali reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović i premijer gosp. Galijašević.

Također, iskazano je zadovoljstvo činjenicom da je pri Pedagoškom zavodu Zenica angažirana savjetnica za Islamsku vjeronauku, koja će vršiti nadzor na području općina ZE-DO kantona, a koje su u sastavu Muftiluka zeničkog i Muftiluka sarajevskog.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.