Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički i muftija banjalučki na tribini MIZ Maglaj „Vjera je savjet“

27 12 2017 03 zenica vijest

U petak 22. decembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić posjetili su Medžlis Islamske zajednice Maglaj.

Sadržajan protokol posjete Medžlisu Islamske zajednice Maglaj počeo je klanjanjem džuma-namaza i hutbom u džamiji Kuršumlija u Maglaju koju je održao muftija banjalučki.

Nakon akšam-namaza u Kuršumlija džamiji održana je tribina ''Vjera je savjet'', na kojoj su predavači bili muftija zenički i muftija banjalučki. Nakon uvodnih obraćanja hfz. Hidajet ef. Talića, imama Kuršumlija džamije i Nevres ef. Hodžića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, prisutnima se obratio muftija banjalučki, izražavajući zadovoljstvo što se nalazi u Maglaju i što mu je ukazana prilika da se druži sa vjernicima u džamiji Kuršumlija. Muftija banjalučki naglasio je da je naziv tribine ''Vjera je savjet'' inspiriran hadisom Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., koji je rekao: ''Vjera je uistinu savjet''. Muftija banjalučki poručio je maglajlijama da zbiju redove, i da to ponesu kao savjet sa tribine u džamiji Kuršumlija.

Muftija zenički u svom obraćanju ukazao je na značaj odgoja i čuvanja porodičnog života.

Program u džamiji Kuršumlija učenjem ilahija i kasida upotpunili su maglajski horovi Revda i Firdevs.