A+ A A-

Seminar i sportsko druženje imama i uposlenika IZ Muftijstva banjalučkog

Seminar: Imamski poziv, vjerski radikalizam i nasilni ekstremizam

19. maja u džamiji u Vrbanjcima održan je seminar za imame Muftijstva banjalučkog o temi Imamski poziv, vjerski radikalizam i nasilni ekstremizam, u organizaciji Okružnog odbora Udruženja ilmijje Banja Luka i Muftijstva banjalučkog, a pod pokroviteljstvom reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića. Seminaru su prisustvovali imami i glavni imami sa ovog područja. Predavači na seminaru su bili: dr. Ferid-ef. Dautović, mr. Meho-ef. Šljivo, mr. Aljo-ef. Cikotić,  prof. Mustafa Spahić i prof. Muhamed Jusić. Seminaru su prisustvovali i Nesib-ef. Hadžić potpredsjednik GO Udruženja ilmijje BiH i muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić.

Prisutnima se obratio i muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić, koji je čestitao predavačima na izuzetno zanimljivim temama i predavanjima i zahvalio im se što su došli na područje Banjalučkog muftijstva. Polaznici seminara su uradili i evaluaciju, a dodijeljeni su im i certifikati za učešće na seminaru.  Ova predavanja ocijenili su izuzetno zanimljivim i sadržajnim

 

Sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika IZ

Na Sportsko rekreativnom centru „Vrbik“, koji je vakuf IZ  održani su sportski susreti članova udruženja ilmijje i uposlenika IZ Okružnog odfbora Udruženja Banja Luka / Muftijstva.banjalučkog. Poslije smotre učesnika i uvodnog obraćanja Nijaz-ef. Duzana predsjednika Okružnog odbora Banja Luka i Nesib-ef. Hadžića potpredsjednika GO Udruženja ilmijje BiH i predsjednika odbora za sport, sportske susrete je otvorenim proglasio muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić.

Nakon zanimljivih i dinamičnih utakmica u nekoliko disciplina, najboljima su uručene diplome i pehari za osvojena mjesta. Sportski susreti su protekli u sportskoj i fair play atmosferi, ali i zanimljivom i nadasve prijateljskom odnosu svih učesnika.

Nijaz Duzan

  • 11