A+ A A-

Pretraga pitanja

Psihičke tegobe

Pitanje

Zovem se Senad, i malo mi je poteško o tome pisati, jer je stvar nezgodna. Radi se jako teškoj situaciji u kojoj se nalazi moja tetka. Naime već 2 godine se u njenoj kući nažalost pokazuju "znakovi" koji su strahoviti, po svojoj kući nailazi krv. Nailazila je krv i na sinu (na čelu), kad je izbriše za par momenata se pojavi. Ona je tražila savjet od svog imama, on je preporučio da se obavlja redovno namaz i uči Časni Kuran-i Kerim. Ali nakon svakog obilaska imama njoj se krv sve više pojavi po kući. Moja mati je njena sestra, klanjala je istiharet, i u snu dobila znak da mora učiti 40 dana prije zalaska sunca 2 rekjata namaza koje zanijeti Hadžeti.
Ali moja mati je obišla nju predzadnji dan ramazana i objasnila joj san, a ona već polako gubi zdravi razum i jako se boji. Zato se bojim da ona neće moći to izvršiti. Kakav postoji lijek da pomognem, jer bojim se da će doći do mnogo gore situacije. Zdravlje njnog sina se u roku 2 godine jako pokvarilo, bojimo se da bi mogo ostati invalid. Šta da
činimo?! Molim vas pomognite sa savjetom!

Odgovor

Prije svega savjetujemo Vam da spomenuti obave medicinske pretrage i odgovarajući medicinski tretman uključujući i psihijatrijsko ispitivanje. Liječenje psihičkih poteškoća, odnosno sihra, učenjem Kur'ana je dopušteno. Mi se ne bavimo konkretno tim poslovima, imaju osobe koje se tim bave, pa ih možete konsultovati. Ne upućujemo ni na koga posebno.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH