A+ A A-

Doha: Značajni sastanci reisul-uleme i delegacije IZ sa zvaničnicima Države Katar

  • 0101

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, sa delegacijom Rijaseta IZ u BiH i muftijama mešihata u Sloveniji i Hrvatskoj, sastao se danas u Dohi sa ministrom vakufa i islamskih pitanja Države Katar Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanimom.

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji projekata u Islamskoj zajednici u BiH, ali i na području mešihata u Hrvatskoj i Sloveniji, te nastavku saradnje na već započetim projektima.

Tokom dana reisul-ulema se sa saradnicima sastao i sa rektorom Univerziteta Katar prof. dr. Omar Mohamed Al-Ansarijem i dekanom Fakulteta islamskog prava i pomoćnicima rektora za međunarodnu saradnju i stipendije.

Na sastanku se razgovaralo o mogućoj saradnji visokoškolskih obrazovnih institucija IZ u BiH i Univerziteta Katar.

Reisul-ulema je također imao sastanak sa zamjenikom direktora Humanitarne organizacije Qatar Charity gosp. Nawaf Al-Hammadijem, s kojim se razgovaralo o podršci humanitarnim projektima Islamske zajednice u BiH.

Isti dan su reisul-ulema Kavazović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Muhamed Jusić i Vahid Suljić iz Qatar fondacije iftarili sa državnom ministricom za međunarodnu saradnju Lolwah R M Al-Khater.

Sa ministricom Al-Khater reisul-ulema ja razgovarao o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i okruženju te izazovima i prilikama s kojima se susreće Islamska zajednica u BiH u svome radu.

(Preporod.info)