A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetili britanski ambasador Nigel Casey i dr. Waqar Azmi

Sarajevo, 03. septembar 2013. (MINA) – Ambasador Velike Britanije u BiH nj.e. Nigela Casey i dr. Waqar Azmi, predsjednik Inicijative za sjećanje i edukaciju o Srebrenici iz Velike Britanije, posjetili su jučer reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Dr. Waqar Azmi upoznao je reisu-l-ulemu s aktivnostima koje provodi Inicijativa za sjećanje na Srebrenicu na području Velike Britanije te o pripremama za obilježavanje 11. jula – Dana sjećanja na genocid u Srebrenici naredne godine. On je ovom prilikom pozvao i reisu-l-ulemu da prisustvuje jednoj od manifestacija kojima će 11. juli biti obilježen u Velikoj Britaniji.

reis brit amb 08.2013.1

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović zahvalio se dr. Azmiju na dolasku u BiH, kao i angažmanu na širenju istine o genocidu u Srebrenici te izrazio podršku aktivnostima na promoviranju sjećanja na ono što su proživjeli Bošnjaci, posebno u Srebrenici. Reisu-l-ulema je također ukazao i na stanje u kojem danas žive Bošnjaci povratnici, posebno istaknuvši napad u Zvorniku na vjernike prilikom odlaska na bajram namaz.