A+ A A-

Nova verzija mobilne aplikacije Islamske zajednice: Tamni mod i redizajnirana vaktija

02 03 2024 01 app dark mode

Uoči predstojećeg mjeseca Ramazana, u rad je puštena nova verzija mobilne aplikacije Islamske zajednice. Ova nadogradnja sa sobom donosi opciju rada u Tamnom modu (Dark mode) te redizajniranu vaktiju (također vraćen je i hidžretski kalendar).

Podsjećanja radi, ova mobilna aplikacija osim informacija o organima i ustanovama Islamske zajednice i njihovim aktivnostima, nudi i nekoliko servisa od svakodnevne koristi vjernicima.

Namaska vaktija osim za gradove u Bosni i Hercegovini nudi i namaska vremena za oko 70+ država, uz mogućnost slanja obavijesti o nastupajućim namaskim vremenima.

Kibla kompas omogućava precizno određivanje smjera Kible, čime korisnicima olakšava pripreme za obavljanje namaza. Naime, uz korištenje integrisanog GPS-a u korisnikovom uređaju omogućeno je određivanje smjera Kible na osnovu trenutne lokacije korisnika.

Servis "Pronađi džamije" korisnicima ove mobilne aplikacije omogućava jednostavno pronalaženje džamija u njihovoj blizini, sa detaljnim informacijama o njihovoj lokaciji i kontakt podacima. Omogućeno je precizno lociranje džamija u odabranom radijusu od trenutne lokacije korisnika, pružajući im tako praktičnost i jednostavnost u pronalaženju mjesta za obavljanje namaza.

Aplikaciju je dizajnirao i razvio Armin Čaušević.

Korisnici Android uređaja aplikaciju mogu pronaći ovdje dok iOS verziju aplikacije možete preuzeti ovdje.