A+ A A-

U Travniku održana Javna rasprava na Nacrt amandmana na Ustav Islamske zajednice

U četvrtak, 6. februara 2014. godine, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, održana je Javna rasprava na Nacrt amandmana na Ustav IZ-e, koje je javnosti ponudila Ustavna  komisija Sabora IZ-e. Raspravi su ispred predlagača prisustvovali Safet Softić, predsjednik Sabora, i Hasan Čengić, član Sabora i Radne grupe za izradu amndmana.

Pored muftije travničkog mr. Nusret-ef. Abdibegovića koji je otvorio raspravu, prisutni su bili svi članovi Sabora sa područja Muftiluka, glavni imami, predsjednici medžlisa, direktor i profesori medrese, predsjednik OO Ilmije, te imami koji su učestvovali u nominaciji za ovogodišnju nagradu "Kasim-ef. Mašić", na nivou Muftiluka.

Prisutnima se prvo obratio predsjednik Sabora gospodin Safet Softić, koji je naglasio važnost i potrebu promjene Ustava, te pojasnio proceduru koja je provedena do ponuđenog Nacrta. Sabornik Hasan Čengić je u svom obraćanju prezentirao detalje o Nacrtu amandmana.

U drugom dijelu rasprave učešće su uzeli prisutni. Prijedlozi i sugestije sa ove rasprave bit će upućeni Ustavnoj komisiji Sabora Islamske zajednice.

  • jav-ras-trav-02-2014-1jav-ras-trav-02-2014-1