A+ A A-

Koncertom ilahija i kasida završena manifestacija "Selam, ja Resullalah"

Koncertom ilahija i kasida, koji je održan u petak 31. januara završena je deveta po redu manifestacija MIZ Sarajevo "Dani o Allahovom Poslaniku - Selam, ja Resulallah".

zav-man-sel-res-sar-02-2014-1

U Domu mladih KSC Skenderija posjetioci su uživali u bogatom programu u kojem su nastupili Resul Alić, Hasan Jašarević, Mustafa Isaković, Enisa Meštrovac, Amira Kadrispahić, Šaha Isaković, Nedžla Kovačević, Šerif Delić, Vedad Kamenjašević, Selmir Džaferbegović, Miralem Babajić.

Također je nastupio i Hor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i Hor Hilal iz Sarajeva, uz muzičku pratnju Rifeta Čamdžića, Abdulkerima Popaje, Mehe Radoovića, Džengisa Hodžića, i Džemšida Hodžića. Narator je bio gost iz Slovenije, Nevres ef. Mustafić.

Prisutne je pozdravio glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo mr. Ferid ef. Dautović koji je ovogodišnju manifestacija sa različitim projektima i programima ocijenio uspješnom.

- Svi programi koje smo realizirali za naše mektebske polaznike, za našu djecu, mlade, za akademsku javnost koja je imala priliku da sluša različita predavanja, mi smo sretni i zadovoljni jer smo ispunili naše ciljeve - kazao je Dautović uz nadu da su građani Sarajeva koji su pratili manifestaciju uživali u različitim sadržajima.

Da je projekt Manifestacija "Dani o Allahovom poslaniku - Selam, ja Resulallah" uspješan, govori i veliki broj ljudi koji su pratili sve programe ovogodišnje Manifestacije.

Dautović je podsjetio da je cilj manifestacije bio približiti život Muhammeda s.a.w.s da se "njegove poruke, karakteristike, njegove karakterne osobine kojima je on plijenio u svom okruženju a i danas, pokušaju prenijeti ljudima i nadamo se da smo u tome djelimično uspjeli".

- Ukoliko su ljudi, od onog što smo govorili, napravili bar jedan korak prema Poslaniku a.s. da mu budu bliži u njegovom načinu života, prakticiranju vjere, mi smo sretni. Sretni smo što smo na ovaj način u ovih mjesec dana intenzivno radili u nastojanju da predstavimo Muhammeda a.s. - naglasio je Dautović i zahvalio svojim saradnicima i medijima na pomoći i praćenju manifestacije.

Dautović je istakao da i večerašnja završna manifestacija za mlade šalje još jednu poruku muslimanima, i građanima "da je jako važno da mislimo jedne na druge, da pomažemo jedni druge, da vodimo dijalog koji je važan za nas Bošnjake, te da osobine kojima se Muhammed a.s. isticao da i mi sami živimo".

- Muhammed a.s. je naše ogledalo u kome se svakodnevno moramo ogledati i popravljati svoju sliku u odnosu na samog Poslanika a.s. - kazao je Dautović.

Kulturno-vjersku manifestacija "Dani o Allahovom Poslaniku - Selam, ja Resulallah" devetu godinu uzastopno organizira Organizacioni odbor u sastavu: mr. Ferid ef. Dautović, Malik ef. Šljivo, Suljo ef. Ćerimović, Miralem ef. Babajić, Muhamed ef. Velić, Abdulgafar ef. Velić, Mensur ef. Salkić, Elvedin ef. Klisura i Edin ef. Spahić! Najveća satisfakcija organizatoru su bila zadovoljna lica velikog broja prisutnih, kako na ovom koncertu, tako i na svim ostalim sadržajima Manifestacije, za koje je Dom mladih KSC Skenderija ovu noć bilo mjesto i vrijeme iskazivanja ljubavi prema Allahovom poslaniku Muhammedu, neka je na njega Allahova milost i spas!

Edin Spahić

  • 0101

(www.medzlis-sa.ba