A+ A A-

U Gradskoj džamiji u Zavidovićima održana tribina

 

MIZ Zavidovići već treću godinu organizira redovnu mjesečnu tribinu, svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu, poslije jacije-namaza u Gradskoj džamiji. Ovog četvrtka (28.11.2013.) predavač je bio prof. Mehmedalija Hadžić.

Izet ef. Čamdžić, imam Gradske džamije je u svojoj uvodnoj riječi poselamio prisutne džematlije, glavnog imama MIZ Zavidovići Sulejman ef. Efendića i gosta-predavača prof. Mehmedaliju Hadžića.

tribina-zavidovici

Prof. Mehmedalija Hadžić govorio je na temu: Da li iz izazova i iskušenja izlazimo jači? Kroz prizmu Kur'ana i hadisa ukazao je vjernicima na važnost razumjevanja islamskih propisa, naglasivši da se mi trebamo prilagođavati propisima a ne da se propisi nama prilagođavaju.

Posebno je istakao: Kad bi današnja civilizacija prihvatila tri istine a to su: DA BOG SVE ZNA, DA BOG SVE POSJEDUJE i DA BOG SUDI – tada na zemlji zapravo ne bi bilo nereda ni problema.

Svoje obraćanje, koje je propraćeno sa velikom pažnjom, predavač je završio zanimljivom konstatacijom da je u BiH prisutna društvena i intelektualna kriza.

tribina-zavidovici-2

Nermin ef. Selimović