A+ A A-

Reisu-l-ulema primio u posjetu redakciju Monografije IZ

Sarajevo, 13. novembar 2013. (MINA) - Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović danas je primio u posjetu članove redakcije Monografije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i s njima razgovarao o novim izdavačkim projektima.

reis-red-mon-iz-11-2013-1

Reisu-l-ulema je izrazio zahvalnost na realizaciji ovog vrlo ozbiljnog i značajnog projekta za Islamsku zajednicu te naglasio značaj nastavka sličnih projekata koji će predstaviti različite segmente povijesti i rada Islamske zajednice te kao primjer jednog takvog projekta naveo mogućnost pripreme monografije vakufa.

Članovi redakcije Monografije Islamske zajednice zahvalili su se reisu-l-ulemi na prijemu i podršci koju pruža ovakvim projektima. U razgovoru je naglašena važnost nastavka izdavačkih projekata te konstatirano da se trebaju sagledati mogućnosti i potrebe za otpočinjanje izrade monografije vakufa.  

Monografiju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izdalo je Udruženje ilmijje i ona predstavlja vodič kroz Islamsku zajednicu u BiH, pružajući na jednom mjestu podatke o islamskoj infrastrukturi u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i bošnjačkoj dijaspori.

Na izradi Monografije rađeno je 4-5 godina. Glavni urednik Monografije je dr. Dževad Hodžić, Rifat Fetić je izvršni direktor projekta, a redakciju čine: Zehra Alispahić, Ferid Dautović, Nedžad Grabus, Osman Lavić, Ifet Mustafić, Remzija Pitić, Šefko Sulejmanović i Meho Šljivo.