A+ A A-

U Maglaju održan drugi stonoteniski turnir „Vali Recep Yazicioglu“

Džemat Novi grad je povodom Nove 1435. hidžretske godine u subotu, 9. novembra 2013., u sali gradske Vali Recep Yazicioglu džamije organizirao drugi po redu stonoteniski turnir „Vali Recep Yazicioglu“ za muškarce. Na turnir se prijavilo 36 takmičara. Nakon žrijeba i uvodne riječi imama džamije, Nevres ef. Hodžića, turnir je zvanično otvorio glavni imam MIZ Maglaj, Izudin ef. Kruško. Turnir se odvijao u veoma pozitivnom ozračju, a sudačka trojka, Mehmed Đonlić, Zlatan Mrvoljak i Mirza Bibić, pobrinula se da mečevi budu do kraja korektni. Nakon četverosatnog takmičenja i 'žestokih' borbi proglašeni su pobjednici. Treće mjesto je osvojio Pehrat Eldin (Novi Šeher), drugo mjesto Šehić Nermin (Liješnica) a prvo mjesto je pripalo najmlađem, petnaestogodišnjem takmičaru iz Žepča - Mehmedović Muhamedu. Pobjednicima su na kraju uručene novčane nagrade i medalje, a najmlađi i najbolji stonoteniser turnira je sa sobom kući ponio i pehar.

mag-ten-tur-11-2013-1

Svim učesnicima turnira džematski odbor džemata Novi grad je, uz pomoć sponzora turnira, obezijedio obrok i osvježavajuće napitke. Mora se spomenuti da je su i ovaj put, baš kao i u organiziranju svake druge džematske aktivnosti, imamu džamije ponajviše pomagali neumorni Esad Bajrić, kao i Salih Čaušević.

Članovi džematski odbor džemata Novi grad trudit će se da ovaj stonoteniski turnir postane tradicionalan, kao i da Vali Recep Yazicioglu džamija, sa svojim sadržajima, postane mjesto druženja i okupljanja svih generacija – i djece, i mladih, i onih starijih.

Zadovoljna lica učesnika ovog stonoteniskog turnira pokazuju da je džematski odbor na dobrom putu.

N.H.

  • DSC_0581DSC_0581