Promo banner

A+ A A-

Aktivnosti zeničkog muftije

Muftija zenički primio direktora Međunarodne škole u Zenici

U ponedjeljak 28. 10. 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Međunarodne škole u Zenici gosp. Mustafu Dogana.

Direktor gosp. Dogan muftiju zeničkog upoznao je sa osnovnim podacima o Međunarodnoj školi u Zenici, ističući da je ista sa radom počela u septembru mjesecu 2009. godine, kao dio “Bosna Sema” obrazovnih institucija.

akt-mu-ze-10-2013-1

Međunarodna škola u Zenici smještena je na 5.500 m² renoviranog prostora u naselju Bilmišće u Zenici. Nastava se odvija na engleskom jeziku, a učenicima je obezbijeđen cjelodnevni boravak i dva obroka. Međunarodnu školu u Zenici trenutno pohađa 250 učenika, u okviru predškolske ustanove, osnovne i srednje škole.

Na kraju, muftija zenički zahvalio se na posjeti direktoru gosp. Mustafi Doganu, izrazivši punu podršku u radu Međunarodne škole u Zenici, kao i inicijativu za realiziranje aktivnosti na obostranoj saradnji.

Zajedno sa direktorom gosp. Doganom, u posjeti Muftiluku zeničkom bili su i zamjenik direktora gosp. Adis Sarajlić i vjeroučitelj gosp. Emir Huskanović.

Muftija zenički posjetio NO ''Medica'' Zenica

U ponedjeljak 28. oktobra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti nevladinoj organizaciji ''Medica'' Zenica.

Tom prilikom muftija zenički susreo se sa direktoricom ''Medice'' mr. sci. Sabihom Husić i njenim saradnicama.

Muftija je direktorici Husić čestitao dvadesetu godišnjicu rada i postojanja ''Medice'' Zenica, ističući da je ''Medica'' u proteklih dvadeset godina kontinuirano pratila potrebe zajednice, a posebno njenih najranjivijih kategorija – žena i djece, žrtava ratne i postratne traume i nasilja.

akt-mu-ze-10-2013-2

Muftija zenički izrazio je spremnost na saradnju u svim projektima koji imaju za cilj vraćanje ženi njenog dostojanstva i mjesta koje joj u društvu pripada.

Također, muftija je direktorici čestitao na organiziranju dvodnevne međunarodne konferencije, koja je upriličena u Zenici 23. i 24. oktobra, pod nazivom ''Od inicijative do profesionalnih servisa – 20 godina rada sa ženama i djevojkama preživjelima ratne traume''.

Direktorica ''Medice'' muftiju zeničkog upoznala je sa aktivnostima ove stručne nevladine organizacije naglasivši da "Medica" radi na temelju humanističkih i feminističkih principa, njegujući multidisciplinarni pristup, tako što povezuje direktnu zaštitu žrtava sa pozitivnim promjenama u pristupu i praksi organizacija, institucija i društva.

Na kraju ugodnog susreta u prostorijama ‘’Medice’’ Zenica muftija zenički direktorici Husić dodijelio je priznanje u znak zahvalnosti za sve ono što je učinila u proteklih 20 godina.