A+ A A-

Saopćenje za javnost Medžlisa IZ Novi Pazar

mesihat-iz-u-srbiji-logo- Medžlis Islamske zajednice u Novom Pazaru sa gnušanjem odbacuje i najoštrije osuđuje permanentno iznošenje laži i kleveta na račun Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i glavnog muftije Muamer ef. Zukorlića od strane Regionalne televizije,koja vrši ulogu oglasne table vladajuće oligarhije u Novom Pazaru na čelu sa ministrom Rasimom Ljajićem i gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem, stoji u saopćenju Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar te se dalje navodi:

- Tvrdnja da Mešihat nelegalnom gradnjom proširuje terasu ugostiteljskog objekta pri kompleksu Islamske ustanove na Trgu Gazi Isa-bega obična je laž. Istina je da se ovih dana vrši rekonstrukcija ovog objekta radi ugradnje drvene umjesto dosadašnje metalne konstrukcije krova terase, što će doprinijeti estetskom kvalitetu i starogradskoj arhitekturi. Također je istina da je natkriveni dio terase umanjen za 30-ak kvadrata, a ne uvećan, kako Regionalna televizija tvrdi.

Teško je razumjeti da ovaj medij, koji se finansira od novca svih građana ovoga grada, uporno nastavlja ulogu svojevrsnog lažobacača, suprotno svim etičkim i zakonskim propisima o informisanju.

Upućenima i svim slobodoumnim građanima jasno je da je lansiranje kleveta i laži posredstvom Regionalne televizije posljedica rasula u političkoj SDP skupini Rasima Ljajića te strukturi Gradske uprave na čelu sa Mahmutovićem, što pokazuje i nedavna odluka o ukidanju Sandžačke demokratske partije i njenom pripajanju Socijaldemokratskoj partiji Srbije, kao i redovni protesti radnika javnih preduzeća zbog neprimanja ličnih dohodaka koji su pokradeni od strane malog broja pripadnika vladajuće oligarhije.

Ovaj medijski hropac treba razumjeti kao jedan od posljednjih hropaca krimo-političke vladajuće grupe, koja je pred svojim gazdama unaprijed naplatila preuzetu ulogu eliminisanja slobodne Islamske zajednice na čelu sa Muftijom sandžačkim, a koju očito ne može ispuniti.

Za prve dvije decenije opštinska, a potom gradska vlast nikada nije izdala građevinsku dozvolu za džamiju ili bilo koji drugi objekat Islamske zajednice, iako su zahtjevi uvijek redovno podnošeni.

Bezakonje koje se nameće od strane jednog državnog organa ugrožene građane oslobađa obaveze lojalnosti prema tom državnom organu.

Islamska zajednica i njeni organi na čelu sa svojom ulemom neće odustati od svoje slobode, dostojanstva i svih prava koja pripadaju njenim članovima, kaže se na kraju saopćenja za javnost Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar.