Promo banner

A+ A A-

Hadžijski fond „Zusammen“ iz Austrije uručio donaciju za IC u Ljubljani

HU Hadžijski fond Austrije "ZUSAMMEN" je 14.09.2013. godine a povodom postavljanja kamena temeljca za izgradnju prvog islamskog centra u Republici Sloveniji, zajedno u saradnji sa svim bošnjačkim džematima iz Beča, organizovao autobusni prevoz do Ljubljane, kako bi i naši Bošnjaci iz Beča prisustovali ovom nesvakidašnjem dogajađu.

Tim Hadžijskog fonda Austrije na čelu sa predsjednikom ovog udruženja, h. Dervišom Kilimom, blagajnikom, Rifetom Ćehajićem i koordinatorom ovog fonda, h. Ramom Dahićem, zajednički su sa svim putnicima taj dan sakupili 850 € a iz blagajne našeg udruženja izdvojeno je 500 € za potrebe izgradnje ovog centra, tako da cijela svota ove donacije iznosi 1350 €.

dzam-ljubljana-kam-tem-09-2013-1

- Ovim putem zahvaljujemo se svim putnicima koji su sa našim udruženjem organizovano iz svih bošnjačkih bečkih džemata putovali na ovu manifestaciju i sto su izdvojili sva ova finansijska sredstva, da se pomogne i realizuje sto brza izgradnja prvog islamskog kulturnog centra u Sloveniji, koji će uz džamijske prostorije sa veleljepnom munarom imati i druge sportske, stambene, rekreativne i mnoge druge edukacijske prostorije.

Na kraju molimo Svevišnjeg, da svim onima koji udjeljuju na Allahovom dž.š. putu a za dobrobit Islama i Muslimana, ukabuli svaki njihov donirani prilog i učini ih od onih koji će postići samo Njegovo zadovoljstvo i veliku nagradu, kako na ovom tako i na budućem svijetu a poznato je da pomaganjem drugima pomažemo sami sebi, poručili su predstavnici Hadžijski fond "ZUSAMMEN".

Ishak Ahmetović, sekretar Fonda