A+ A A-

Podjela školskih torbi i školskog pribora osnovcima u Podrinju

Školsko pero za krila bošnjačke mladosti

Svjetska organizacija muslimanske omladine (WAMY – NEDWA) iz Saudijske Arabije, putem svog ureda u Sarajevu, realizovala je u srijedu, 28.08.2013. godine, projekat podjele školskih torbi i školskog pribora za osnovce iz Podrinja (Srebrenica, Bratunac i Zvornik).

don-skol-tor-pod-08-2013-1

 

Projekat je vrijedan svake pažnje i pohvale obzirom da je obuhvatio 500 školaraca, a ukupna vrijednost projekta je 15 hiljada KM, koju je, od darežljivih donatora iz Saudijske Arabije,  obezbijedio direktor regionalnog ureda WAMY organizacije za Jugoistočnu Evropu gosp. Ibrahim Et-Turki.

Inicijatori ovog projekta bili su Ismet Purdić i Muhamed Ikanović, vjeroučitelji Muftijstva tuzlanskoga i ujedno treneri Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) koji je jedan od uspješnih projekata Svjetske organizacije muslimanske omladine (WAMY – NEDWA). Oni su uz pomoć volontera UG „Prosvjetitelj - Muallim“ iz Srebrenice i podijelili torbe veselim školarcima koji nisu krili svoju radost  i zadovoljstvo ovim lijepim gestom i znakom pažnje.   

don-skol-tor-pod-08-2013-2

Inicijatori projekta su zamolili mr. Ibrahima Husića,  direktora ureda WAMY – NEDWE u Bosni i Hercegovini da donatorima prenese iskrene riječi zahvale.

Molimo Uzvišenog da se za ovim primjerom povedu i drugi, a Bošnjaci i bošnjački školarci neka žive, opstaju i uče o svojoj vjeri, jeziku i naciji, tu gdje jesu, s ponosom i poletom, sa snagom vjere, zajedništva i dobročinstva.

A.P.