A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio Imigracioni centar u Lukavici

Reisu-l-ulema Islamske  zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas (22.08) je posjetio Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima i sastao se sa rukovodstvom Službe.

reis-img-cent-pos-08-2013-1

U razgovoru sa direktorom Službe Draganom Mektićem kazao je kako je svjestan odgovornosti i značaja zadatka koji je povjeren Službi kao i toga da u posljednje vrijeme najveći broj korisnika Imigracionog centra i ilegalnih migranata predstavljaju muslimani koji su matične zemlje napustili zbog ekonomske, političke, odnosno humanitarne krize.

Nakon obilaska Centra te razgovora sa ilegalnim migrantima koji borave u njemu, reisu-l-ulema Kavazović je izrazio zadovoljstvo uvjetima u Imigracionom centru i činjenicom da su korisnicima centra osigurana sva prava koja im se garantiraju Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama.

Na kraju posjete reisu-l-ulema Kavazović je u prostoriji za vjerske obrede klanjao podne-namaz sa korisnicima Centra te ponudio mogućnost da povremeno imam Islamske zajednice u BiH predvodi zajedničke molitve u Imigracionom centru.

(www.sps.gov.ba)