A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio Bosansku Gradišku

U toku svog prisustva otvorenju džamije Haluga u džematu Orahova, 17.8.2013. godine reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović sastao se sa predstavnicima lokalne vlasti u opštini Bos. Gradiška. Reisu-l-ulema je istakao zadovoljstvo međuvjerskom saradnjom u ovoj opštini. Međutim, za bošnjački narod, kazao je, ima još otvorenih pitanja. „Očekujemo od načelnika da pokrene pitanje rješavanja grupe nacionalnih predmeta u školama, veoma važnih za Bošnjake“, istakao je reisu-l-ulema Kavazović.

reis-bos-grad-08-2013-1

„Opština Gradiška će u dijelu infrastrukture nastojati da poboljša kvalitet života ovog i drugih naroda“, rekao je načelnik opštine Zoran Latinović, ističući da je Gradiška opština u kojoj nacionalne, odnosno vjerske tenzije nisu izražene, te dodao: „Jačanje privrede je prioritet, složili su se i jedni i drugi.“

Reisu-l-ulema je javno pozvao muslimane da sarađuju sa predstavnicima opštine i sa načelnikom Latinovićem jer se uvjerio da načelnik Latinović ima namjeru i volju da riješi neka od mogućih pitanja a koji su nužni da se riješe.

Sastanku su prisustvovali banjalučki muftija Edhem ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa Zejnil ef. Latifović i predsjednik Medžlisa Ismet Raković.

R. Senad