A+ A A-

Muftija zenički posjetio medžlise IZ Tešanj i Doboj

U ponedjeljak 19. augusta 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnim posjetama medžlisima Islamske zajednice Tešanj i Doboj.

U okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Tešanj, u prostorijama ovoga Medžlisa upriličena je podjela prehrambeno-higijenskih paketa za četiri socijalno ugrožene porodice sa područja MIZ Tešanj.

mu-ze-pos-tes-dob-08-2013-1

Pakete je u prisustvu glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića, dodijelio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. Tom prilikom muftija zenički istakao je da projekat podjele navedenih paketa socijalno ugroženim porodicama Muftiluk zenički realizira u saradnji sa preduzećem ''ITC'' d.o.o. Zenica.

Paketi su dodijeljeni za porodicu Hamida Dolamića, iz džemata Čarši džamije, Rahime Halilović, iz džemata Karadaglije, Ševke Bejtića, iz džemata Raduša i Arze Piro, iz džemata Džemilić Planje.

Boravak na području Medžlisa Islamske zajednice Tešanj muftija zenički nastavio je posjetom džematu Jelah, u kojem su u toku završni radovi na džamiji čije je otvorenje planirano za 31. august 2013. godine. Otvorenju džamije u Jelahu prisustvovat će i reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović.

Istog dana, muftija zenički posjetio je i Medžlis Islamske zajednice Doboj, gdje je u pratnji glavnog imama mr. Bajro ef. Džafića posjetio gradilište džamije u Matuzićima. Svečano otvorenje džamije u Matuzićima, koja se gradi uz pomoć bratskog naroda Države Kuvajt, planirano je, ako Bog da, za 28. septembar 2013. godine.

  • 11