Promo banner

A+ A A-

Edukacijski seminari za hadžije Travničkog i Sarajevskog muftijstva

Muftijstvo travničko: Seminar za hadžije održan u Bugojnu

U subotu 13. augusta 2016. godine poslije ikindije namaza u Kulturnom centru Princeze Dževhere u Bugojnu organizovan je edukacijski seminar za hadžije sa područja Muftijstva travničkog.

Ove godine sa područja Muftijstva travničkog na hadž putuje 72 budućih hadžija. Prisutnim hadžijama prvo se obratio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je u svom obraćanju podijelio svoja iskustva sa prisutnim hadžijama, zaželio im hairli put, mebrur hadž i hairli povratak svojim najmilijima.

Prisutnima se zatim obratio i Bahrudin-ef. Čolo. On je govorio o vrijednostima svetih mjesta i dvaju časnih harema u Mekki i Medini.

Na kraju poslije obraćanja člana medicinske ekipe koja će biti u pratnji hadžija koji je dao osnovne savjete vezane za medikamente i zdravstvene prilike obratio se koordinator vodiča ovogodišnje organizacije hadža Izet-ef. Čamdzic koji je dao informacije o lokacijama i smještaju u Mekki i Medini i samom planu putovanja.

Želimo ovogodišnjim hadžijama sretan put, hadž mebrur i sretan povratak svojim porodicama.

  • 0101

Seminar za hadžije Sarajevskog muftijstva

U nedelju 14.8.2016 godine u "Istiklal "džamiji na Otoci održan je seminar za hadžije Sarajevskog muftijstva koji ako Bog da ove godine putuju na hadž u organizaciji  Ureda za hadž i  umru Rijaseta BiH.Tom prilikom su hadžije upoznate sa značajem samog hadža, a ujedno su im data i upustva i informacije o samom programu putovanja.

Na kraju je proučena zajednička Ikrar dova. Po završetku seminara podjeljeni su koferi i knjiga sa  upustvima  kako obaviti hadž, kao i prsluci za muškarce, te mahrame za žene. Fotografije sa ovog događaja možete pogledati ispod.

  • 11