A+ A A-

CILJ JE GLASANJE 50.000 SJEVERNOAMERIČKIH BOŠNJAKA NA IZBORIMA

izbori2_big     Poštovani građani Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Americi,

     Budućnost Bosne i Hercegovine je u vašim rukama jer samo vi možete poništiti rezultate genocida i nastavak etničkog čišćenja.
     Na 12. Susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike {KBSA} je pokrenuo akciju pod simboličnim nazivom: "1 dolar 1 glasač". Cilj akcije je da 50.000 sjevernoameričkih Bošnjaka se registruje i glasa na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.
     Prikupljena sredstva će se isključivo koristiti u svrhu kampanje podizanja svijesti sjevernoameričkih Bošnjaka o važnosti registrovanja i glasanja na izborima u BiH. Prvi donatorski skup je već održan u okviru 12. Susreta Bošnjaka Sjverne Amerike u Seattlu, kada je prikupljeno 32.000 dolara.
     Sve informacije o načinu doniranja možete dobiti putem email: info@bosniak.org    Registracija i izlazak na izbore u Bosni i Hercegovini je veliki doprinos u kreiranju nove demokratske i prosperitetne države, veliki doprinos u poništavanju svih rezultata genocida i agresije, velik doprinos u vraćanju bošnjačkih političkih predstvanika u vlast Republike Srpske kao najbolji modus poništenja te genocidne tvorevine, te velik doprinos u vraćanju demografske slike Bosne i Hercegovine iz 1991. godine.
     KBSA poziva američke i kanadske Bošnjake da registracijom i glasanjem na izborima daju svoj doprinos u kreiranju bolje budućnosti Bosne i Hercegovine. Prvi vaš korak treba da bude uzimanje nove lične karte.
     Posjedovanjem lične karte vi postajete legalni građanin Bosne i Hercegovine i niko vas više ne može izbrisati sa spiskova državljanstva. Zato ne dozvolite da vas izbrišu sa spiska građana Bosne i Hercegovine. Za izdavanje nove lične karte Vama je potrebno da imate slijedeće isprave i obrasce:

  • Zahtjev - koji dobijete na CIPS lokaciji - bez naknade.
  • Prijava prebivališta - koju dobijete na CIPS lokaciji bez naknade.
• Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci). Ako osoba prvi put podnosi zahtjev (osobe koje su u međuvremenu postale punoljetne), dostaviti i rodni list (ne stariji od šest mjeseci).
• Prethodna lična karta - ako je uništena ili izgubljena, dokaz o identitetu pružiti će te drugom ispravom (pasoš).
• Taksu u iznosu od 10 KM uplatiti će te na žiro-racun koji će te dobiti na CIPS lokaciji.

     Podsjećamo Vas da će se lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održati u jesen 2008. godine.