A+ A A-

Pretraga pitanja

Aktivnosti u džamiji

Pitanje

Imam jedno pitanje a vezano je za funkcioniranje džamija. Da li su sve džamije pod ingerencijim IZ BiH, odnosno konkretno džamija Kralj Fahd.
Pitam to iz razloga što u toj džamiji se održavaju redovna predavanja organizovana od strane osoba koji nisu službenici IZ, a znamo da je izdat kućni red od strane Rijaseta gdje se decidno kaže da vjerski život jedne džamije organizuje isključivo imam dotične džamije. Kako komentarišete ovu pojavu?
A toliko imamo edukovanih profesora, a u našim džamijama drže predavanja osobe koje regrutiraju omladinu koja pravi razdor u ostalim džematima, dali smo spremi (IZ- ca) pogledati u oči ovoj pojavi. U pomenutoj džamiji su na službi dva vrlo cijenjena imama, koji blagonaklono gladaju na ovu devijaciju?

 

Odgovor

Sve džamije u Bosni i Hercegovini, uključujući i džamiju "Kralj Fahd", su pod ingerencijom Islamske zajednice i sve aktivnosti u njima moraju biti pod kontrolom imama u tim džamijama. Imami u džamiji "Kralj Fahd" su poznati našoj javnosti i treba imati povjerenja u njih i džematski odbor koji vodi računa o spomenutoj džamiji. Vašu primjedbu možete uputiti imamima i džematskom odboru ove džamije.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH