Promo banner

A+ A A-

Vakuf Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike bogatiji za imovinu u Washington DC

  • 0101

Nedavnom kupovinom nekretinine na atraktivnoj lokaciji u Washington DC, Islamska Zajednica u Bosni i Hercegovini, a samim tim i Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike, je uspjela da utvrdi svoj prisustvo u svjetskom centru političke moći.  

Lokacija koja se nalazi desetak minuta hoda od Bijele Kuće će olakšati boljem pozicioniranju Bošnjaka u američkom društvu u narednim godinama, ali i jačanju odnosa između Islamske zajednice u BiH i Sjedinjenih Američkih Država.

Sama lokacija kupljene nekretnine se nalazi u desetospratnoj zgradi izgradjenoj 1964. godine. Važno je istaći da zgrada ima recepciju i obezbjedjenje, koji se brinu o stalnoj sigurnosti svih vlasnika i objekata u zgradi. U vlasništvu IZBSA je polovica prvog sprata površine od oko 3,200 sq ft (oko 300 m2). Trenutna konfiguracija prostorije sadrži 10 privatnih kancelarija, salu za sastanke i malu kuhinju, te zadovoljava trenutne potreba kao sjedište muftije IZBSA, ali i mogućih potreba ostalih organa Islamske Zajednice.

Rukovodstvo IZBSA će u skoroj budućnosti svim džematima pod svojim okriljem pružiti više informacija o samoj nekretnini, te planovima za njeno korištenje.

Molimo Allaha dž.š. da iz Svojih riznica nagrade one koji su omogućili da ovaj san i potreba naše zajednice postane stvarnost, i molimo Ga da oni koji budu koristili ove prostorije budu uspješni u ostvarivanju ciljeva koji će biti u korist islama i Bošnjaka. Amin!

(www.icnab.com)