Promo banner

A+ A A-

Konkurs Udruženja ilmijje za dodjelu stipendija

studenti_stipendijaNa osnovu odluke Glavnog odbora Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH, Sekretarijat Udruženja ilmijje raspisao je konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2008./2009. godini.

Ukupan broj stipendija je 20 za studente svih fakulteta u BiH u iznosu od 1.000,00 KM. Stipendije će se isplaćivati u 5 mjesečnih rata po 200,00 KM.

Opći kriteriji za odabir kandidata su da je student redovno upisan u akademsku, 2008./2009. godinu, da ne obnavlja godinu na fakultetu, da nije stariji od 25 godina.

Posebni kriteriji su: da ima najmanji prosjek ocjena 7,5 u prošloj akademskoj godini, da nije stipendist nekog drugog stipenditora, da primanja po članu uže porodice ne prelaze 300 KM, da iz jedne porodice može biti samo jedan stipendist ovog fonda, da ima preporuku imama iz svog džemata, za studente prve godine uzima se prosjek iz 4. razreda srednje škole i ne može biti manji od 4,0.

Potrebna dokumentacija: molba/zahtjev sa potpisom studenta i brojevima telefona za kontakt, e-mail adresom i adresom stanovanja, uvjerenje o redovnom upisu na fakultet,
ovjerena kopija indexa sa do sada položenim ispitima, prosjek ocjena iz protekle godine studija, kućna lista, uvjerenje o prihodima za one koji ostvaruju prihod i uvjerenje Zavoda za zapošljavanje za nezaposlene članove kućnog domaćinstva, preporuka džematskog imama.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. oktobar 2008. godine. Prijave uz potrebnu dokumentaciju se dostavljaju u Sekretarijat Udruženja ilmijje, Sarači 77 (Morića han), 71000 Sarajevo, lično ili poštom.

Nakon što komisija izvrši odabir stipendista, rang-listu će objaviti na web portalu Rijaseta IZ i u listu Preporod.